Home

Paul Michiels breng nieuw solowerk uit!

Vanaf najaar ‘23 live in de theaters en volgende zomer op de festivalpodia!

Begeleid door zijn vertrouwde groep supermuzikanten speelt Paul Michiels vanaf dit najaar volledig nieuw eigen werk.
Vier frisse, nagelnieuwe songs die hij eerder dit jaar in de studio opnam en binnenkort uitbrengt op een EP (Extended Play) en de streamingdiensten. De nieuwe EP zal “I WELCOME YOU” heten.

Paul voelt dat er bij jong en oud nog veel behoefte is aan verbeeldende muziek, melodieën en woorden die iets losmaken, waar muziekliefhebbers door geraakt worden. Dat is helemaal zijn ding en dat is ook te merken aan zijn nieuwe nummers.

De vier nieuwe songs zijn enorm radio-vriendelijk én ook stuk voor stuk single-waardig!  “Sons & Daughters” zal als eerste single worden gereleased en is een ode aan zijn 8 kinderen. Het klinkt als regelrechte rock’n roll maar dan met alle ingrediënten van de hedendaagse sound. De andere songs op de EP zijn :

  • “I Welcome You”
  • “ The Game”
  • “Old Man From The Neighborhood”
  • “Just A Friend of Mine” (bonus track)

De bonus track “Just A Friend of Mine” is een tribute aan zijn goeie vriendin Dani Klein (Vaya Con Dios).

Met een rijke, muzikale carrière van bijna 60 jaar blijft Paul Michiels nog steeds trouw aan zichzelf en aan ‘de oude school van de muziek’. “Ik maak nog graag ambachtelijke muziek” lacht Paul, “oprechte liedjes met strofes, bruggen en refreinen. En mijn nieuwe nummers zijn de meest eerlijke die ik ooit schreef.” De teksten zijn van de hand van de vermaarde Amerikaanse Rock-zangeres Beverly Jo Scott waarmee Paul al samenwerkt sinds zijn eerste soloalbum in 1998.

Paul Michiels – I WELCOME YOU (EP)

  • Produced by Steve Willaert & Paul Michiels
  • Recorded at ICP Brussel – Mixed by Peter Claes
  • Mastered by Darcy Proper (USA)
  • All songs written by Paul Michiels – lyrics by BJ Scott
  • Special guest Milo Meskens on guitar 
  • P & C 2023 – TTT Records
SOULSISTER - DE THEATERTOURNEE 2022-2023


(klik om te vergroten)

Jan Leyers en Paul Michiels schreven samen een uniek stuk vaderlandse muziekgeschiedenis. Het begon allemaal in 1986, toen ze besloten hun krachten te bundelen en voortaan als The Soul Sisters door het leven te gaan. Wat volgde was een indrukwekkende reeks onvergetelijke songs: hun magische debuut ‘You Get To Me’, mijlpalen als ‘Like a Mountain’ en de wereldhit ‘The Way To Your Heart’, later de inmiddels klassieke albums ‘Heat’, ‘Simple Rule’ en ‘Swinging Like Big Dogs’, met de hits ‘Through Before We Started’, ‘Changes’, ‘Broken’, ‘Tell Me What It Takes’ en zovele andere.

The Soul Sisters werd Soulsister, maar de chemie bleef al die jaren intact, met Jan als hart en brein van de groep en Paul als lichaam en ziel. Soul, pop, slimme rock: het duo kon het allemaal aan en zette tot ver buiten de landsgrenzen concertzalen in vuur en vlam.

Na een lange windstille periode bracht Soulsister dit voorjaar enkele nieuwe singles uit: ‘Something I Need To Know’ en ‘I Need Your Love’ en kregen ze de “Lifetime Achievement Award” op de MIA’s.

Vanaf de herfst zoekt de hitmachine meer intieme settings op, met een tournee langs cultuurcentra, die tot in 2023 doorloopt.

CHECK DE AGENDA

FOTO: © Danny Wagemans

The Milkman Tour!

Paul Michiels trekt door Vlaanderen met intieme showcases!

Eind 2019 en begin 2020 gaat Paul Michiels een aantal intieme concerten spelen in de kleinere Vlaamse culturele zalen. Met ondersteuning van topmuzikanten speelt hij alle nieuwe en oude nummers die zijn solocarrière hebben gekleurd. Natuurlijk zullen er een aantal nummers van de nieuwste full plaat 'Ageless' de revue passeren.

Met het nieuwe 'The Milkman Tour'-concept is, met de verwijzing naar zijn nieuwste single 'The Milkman's Son Song', duidelijk dat Paul klaar is om menig harten te veroveren.

Check de AGENDA

Ageless - Theatertour Paul Michiels 2018

'Ageless' is de titel van de theatertour die Paul Michiels in het najaar van 2018 onderneemt. Daarin zal hij grasduinen in zijn favoriete wereldsongs en zijn eigen muzikale oeuvre. Geruggesteund door zijn fantastische live-band met oa. Hervé Martens (toetsen), Erik Rademakers (bas), Eddy C (percussie), Chris Van Nauw (gitaar), Ibernice MacBean & Nina Babet (backing vocals) en Jordi Geuens (drums).

Bestel tijdig je tickets via de agenda!

Onvoltooid Tegenwoordig

Geloof het of niet: vrijdag wordt Paul Michiels 70. Polle Pap, zoals hij eigenlijk liever niét genoemd wordt, heeft een turbulent leven achter de rug. Een leven van grote successen, met Soulsister, Octopus of als PP Michiels, maar ook van losbandigheid, van zoeken naar een muzikale identiteit, van breken en scheiden. Maar Paul is nog altijd springlevend, nog altijd onvoltooid tegenwoordig en heeft nieuw geluk gevonden thuis. Die kleine jongen uit Heist-op-den-Berg die ervan droomde een ‘echte artiest’ te worden, heeft het helemaal gemaakt. In deze autobiografie vertelt hij zijn verhaal onverbloemd. Bestel het boek hier online!

Ageless - Single Release

Op 15 juni blaast Paul Michiels zeventig kaarsen uit en dat is reden genoeg om een jaar lang feest te vieren. De artiest heeft hiervoor maar liefst drie verrassingen in petto: een nieuwe CD eind mei, een autobiografie mid juni én een uitgebreide theatertour in het najaar van 2018. De aftrap van het feestjaar geeft Paul op 25 mei met de release van zijn nieuw album “Ageless” op het CNR Legends-label. 

“Ageless” bevat gloednieuw werk van de mooiste soulstem van Vlaanderen, plus een persoonlijk geselecteerd en onmisbaar carriereoverzicht op 2 extra CDs, inclusief tal van eerder onuitgegeven live hoogtepunten. Het album wordt mid juni voorgesteld tijdens een reeks van verjaardagsconcerten in het CC van Heist Op Den Berg.

De vooruitgeschoven single en titelsong “Ageless” is Paul Michiels pur sang. Een catchy uptempo oorwurm die perfect past in het rijtje classics van deze levende legende! To be ageless, how would it be... 

Single release: 10 mei 2018
Album release: 25 mei 2018

Voornotering iTunes: https://itunes.apple.com/be/album/ageless/1380855931?l=nl

Ben je ook graag bij op één van de verjaardagsconcerten van Paul op 14-15-16 juni 2018 in Heist-op-den-Berg? De shows van 15 en 16 juni zijn uitverkocht. Maar voor het concert van 14 juni zijn er nog plaatsen. Klik op de affiche hieronder voor meer informatie.

Lovende woorden voor Paul's optreden op Maanrock 2016

Tekst & foto: Jo De Boeck

"Ik begon me al af te vragen hoe je een set, bol van de hoogtepunten, alsnog tot een apotheose kan leiden… Wel, de charismatische Paul Michiels deed dat op Maanrock o.a. met geslaagde versies van ‘Paparazzi’ (Lady Gaga) en ‘Bang Bang’ (Sonny and Cher) en het Soulsister-anthem bij uitstek ‘The Way To Your Heart’. Maar het kippevelmoment, wat mij betreft, moest nog komen met zijn ode aan Toots Thielemans en David Bowie… Flink wat artiesten gingen hem voor, en ik kon hun muzikale eerbetonen meestal niet smaken, maar de manier waarop Paul Michiels Bowie’s ‘Let’s dance’ neerzette…adembenemend mooi én oprecht! Respect voor deze rasartiest en naar alle waarschijnlijkheid het strafste concert van Maanrock 2016 !"

Lees het volledige artikel.

"The Way To Your Heart"

Wat vind je van deze nieuwe versie van "The Way To Your Heart"? By Robert Falcon. Check it out!

Paul & band op Kerstconcert Bebop in Stadsschouwburg Leuven!

Mooie foto's van Eli Van de Weyer!

23/12: Paul Michiels Deluxe / Kerstconcert / Schouwburg

Paul en dochter Maxine brengen "Old Tears" bij Lieven Van Gils

Memorabele avond op Jazzwood

Paul Michiels op Jazzwood. Foto's: Tom Cresens.

Vader en dochter op Popup Live 2015

Paul en dochter Maxine Michiels op Popup Live 2015.

Paul en dochter Maxine zingen Downtown

Wat vonden jullie ervan?

Posted by Paul Michiels on Monday, July 27, 2015
Paul is genomineerd voor "Beste Zanger" Radio 2 Zomerhit 2015!

Paul Michiels is genomineerd in de categorie "Beste Zanger" van de Radio2 Zomerhit 2015! Hij verkeert in heel mooi gezelschap! Breng jij ook jouw stem uit?

Toots Thielemans en zijn vrienden vuurvogel !

De Eregalerij 2015 - Just a friend of mine - Paul Michiels (Dani Klein)
"A Singer's Heart" - Nieuwe CD van Paul Michiels!

De schijnbaar met eeuwige jeugd gezegende Paul Michiels, voelt zich op zijn 66ste eindelijk “klaar” om zijn muzikale droom te realiseren: Een heus crooneralbum uitbrengen met een selectie van melodieuze pareltjes uit ‘The Great American Songbook’. Tijdloze songs geschreven en/of gebracht door de allergrootsten, zoals ‘This guy’s in love with you’, van de hand van Burt Bacharach of ‘More’ in de versie van Frank Sinatra. Met verder verrassende interpretaties van oa ‘All alone am I’ (Brenda Lee) en ‘Smile’ (Nat King Cole, compositie Charlie Chaplin), maar ook klassiekers als ‘Twilight time’ (The Platters) en ‘Spanish Harlem’ (Ben E. King), levert Paul Michiels een album van uitzonderlijke kwaliteit af, recht uit z’n muzikale hart. Hij covert ook zichzelf, want ‘Downtown’ van Soulsister krijgt ook een sublieme croonerversie, in duetvorm met een ijzersterke Vlaamse zangeres!

2014 - Paul Michiels - A Singer's Heart

Label: ECV Music - Patrick Busschots
Format: CD
Release: 2014 
Producer: Steve Willaert

A Singer's Heart - Paul Michiels

Paul & dochter Maxine - These boots are made for walking!
"All alone am I" - Paul Michiels in "Cafe Corsari"

Bekijk de volledige kalender van The Lonesome Dreamer tour (klik voor detail):

Paul Michiels - The Lonesome Dreamer

Bestel tijdig uw tickets voor de voorstellingen in de Stadsschouwburg Antwerpen (Vrijdag - 17/10/2014) en Capitole Gent (Zaterdag - 18/10/2014).

Klik hier om de tickets online te bestellen.

Radio 1 Bowie Sessie: PAUL MICHIELS - Ziggy Stardust

Paul Michiels: zondag 66, nieuw platencontract en crooneralbum dit najaar!

Patrick Busschots en Paul klinken op het nieuwe platencontract bij ECV Music

Zondag 15 juni wordt Belgisch muziekicoon Paul Michiels 66 jaar. In aanloop naar deze feestelijke dag, nam hij vandaag al even de tijd om een tipje van de sluier te lichten wat betreft zijn nabije muzikale carrière. De schijnbaar met eeuwige jeugd gezegend zijnde zanger heeft ook in zijn 66ste levensjaar, wat had u gedacht, ambitieuze plannen!
 
Tijdens een gezellige lunch - mét alvast ook een stuk verjaardagstaart - in restaurant Café Belge te Mechelen, ondertekende Paul Michiels een platencontract bij platenmaatschappij ECV Music, het nieuwe label van gerenommeerd platenbaas Patrick Busschots, voormalig Managing Director van Universal Music België. Het eerste album dat volgt uit deze nieuwe samenwerking komt er dit najaar al aan en dat wordt er ééntje recht uit het muzikale hart, zo zegt Paul zelf.
 
"Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor het repertoire van 'The Great American Songbook'...die stijl, de performers, de muziek…een uniek onderdeel van de muziekgeschiedenis. Het idee om zo'n croonerplaat te maken broeide al lang bij me, maar tot op heden heb ik me er nooit aan gewaagd…aan durven wagen misschien. Toen Patrick Busschots liet verstaan interesse te hebben in zo’n project met mij, heb ik echter geen seconde meer getwijfeld, ik voel me er nu ik 66 wordt eindelijk helemaal klaar voor (lacht). Ik heb het gevoel dat ik als "popzanger" mijn muzikale ambities kan verbreden door deze gelegenheid om een heuse croonerplaat op te nemen. Dit wordt het album dat ik altijd al heb willen maken en ik sta dan ook te popelen als een jong veulen om aan de opnames te beginnen”, aldus Paul Michiels.
 
“Wat de songkeuzes betreft, daarmee zijn we zo goed als rond. Ik kan al meegeven dat er met oa ‘All alone am I’ (Brenda Lee) en ‘Smile’ (Charlie Chaplin) enkele verrassende interpretaties op het album zullen staan, maar ook klassiekers als ‘Twilight time’ (The Platters) en ‘Spanish Harlem’ (Ben E. King) mogen niet ontbreken…ik ga zelfs mezelf coveren (lacht), want we gaan ook een croonerversie opnemen van ‘Downtown’ van Soulsister”, besluit Paul.
 
De opnames starten eind juni en het album mogen we begin november 2014 verwachten.

Foto van Paul, Philip Catherine en Jeroen D'Hoe

© Tine De Wilde - www.dewildesite.be

Paul @ Zwaneberg Heist o/d Berg Dec. 2013

Met dank aan Roland Briat.

Search

Agenda

Contact Info

backtotop